Pergola overkapping

Een pergola overkapping zorgt ervoor dat u altijd kunt genieten van uw tuin. Of de zon nu volop schijnt of dat het begint te regenen, u zit altijd goed. Bij Gardenonline beschikken we ook nog eens over een breed assortiment van harmonicadoeken. Hierdoor weet u zeker dat deze perfect past bij uw tuin.

Pergola overkapping breed

Bekijk onze pergola overkappingen

Een waterdichte overkapping

Wanneer u denkt aan een pergola overkapping, denken mensen al gauw dat die alleen bedoeld is om de zon te weren. Maar dat is niet het geval. Naast het creëren van een beschutte plek en het weren van de zon, is hij ook nog eens waterdicht. Zit u dus lekker in de tuin met vrienden of familie en begint het plotseling te regenen? Dan hoeft u niet ineens alles naar binnen te sjouwen, maar alleen even de overkapping van de pergola uit te schuiven. In Nederland is namelijk niets zo veranderlijk als het weer!

En mocht het weer zo extreem zijn dat u bang bent dat de pergola overkapping schade oploopt, dan is het goed om deze in te schuiven. Op die manier is het harmonicadoek erg stevig en zal er niets mee gebeuren.

Creëer een beschutte plek

Een beschutte plek creëren dat wilt iedereen wel. Het zorgt namelijk voor een knus gevoel, maar brengt ook de nodige privacy met zich mee. Woont u in een drukke woonwijk waar mensen gemakkelijk in elkaars tuin kunnen kijken? U hoeft zich geen zorgen meer te maken over inkijk. Ga in de avond lekker tegen elkaar aanzitten met een glas wijn of laat de kinderen de tijd van hun leven beleven onder de pergola. Wij zijn in staat de pergola op maat te leveren waardoor u precies het gewenste gedeelte van uw tuin of terras afdekt. En heeft u toch behoefte aan wat zon? Geen enkel probleem, de pergola overkapping is gemakkelijk in te schuiven waardoor de buitenlucht weer zichtbaar wordt. 


Pergola overkapping achtertuin

Een overkapping uit eigen productie

Wanneer u kiest voor een pergola overkapping uit onze eigen productie zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar. We lopen ze met u door. 

Verschillende soorten hout

Om te beginnen zijn er verschillende soorten hout waar u uit kunt kiezen. Voor de pergola’s uit eigen productie kunt u kiezen voor kwalitatief hoogstaand Douglas hout, maar het hout is ook te leveren in geïmpregneerd Europees vurenhout, gedroogd en antraciet gespoten.

De producten worden bij een houtwerk van 9 bij 9 geleverd met pergola elementen van 8.5 x 8.5 cm en bij houtwerk van 12 x 12 met pergola elementen van 11.5 x 11.5. Dit zorgt voor een mooiere aansluiting. 

Verschillende soorten harmonicadoeken

Naast de verschillende soorten hout zijn er ook verschillende soorten harmonicadoeken om uit te kiezen wanneer u een overkapping uit onze eigen productie aanschaft.

De waterdichte Garviks Harmonicadoeken

Het waterdichte doek komt ideaal van pas wanneer er een regenbui aankomt. De waterafstotende, waterdichte harmonicadoeken van Garviks zorgen ervoor dat u ook met een grote regenbui droog blijft zitten.

Het HDPE, niet waterdichte Nesling Harmonicadoek

Dit harmonicadoek van Nesling is HDPE. Deze harmonicadoeken bieden tot 95% bescherming tegen schadelijke Uv-straling en geven verkoeling bij warm weer. Ze zijn echter niet waterdicht.

Het HDPE, niet waterdichte Garviks Harmonicadoek

Het Garviks harmonicadoek is bij TUV getest. Deze harmonicadoeken van Garviks filteren UV-licht tot 97%. Ook deze harmonicadoeken zijn niet waterdicht.

Natuurlijk is hier ook een harmonicadoek op maat mogelijk, afgestemd op uw situatie en naar uw wens.

Pergola overkaping in tuin

Een overkapping van Nesling

Wanneer u kiest voor een Nesling overkapping, kunt u alleen kiezen voor het volgende:

  • 8.25 x 8.25 cm Verbindingselementen
  • Een coolfit harmonicadoek
  • Douglas hout. 

Hulp nodig bij het monteren?

Het is niet voor iedereen even makkelijk om de pergola overkapping zelf te installeren. De één is wat handiger dan de ander. Heeft u hulp nodig bij het monteren, dan staan onze medewerkers voor u klaar. Onze medewerkers hebben de overkapping in no-time klaar voor gebruik.

Neem contact met ons op

 Heeft u interesse in één van onze pergola overkappingen of wilt u liever eerst nog wat meer informatie ontvangen? Dat kan, neem gerust contact met ons op. Eén van onze medewerkers staat u graag te woord.