Pergola overkapping

Een pergola overkapping zorgt ervoor dat u altijd kunt genieten van uw tuin. Of de zon nu volop schijnt of dat het begint te regenen, u zit altijd goed. Bij Gardenonline beschikken we ook nog eens over een breed assortiment van harmonicadoeken. Hierdoor weet u zeker dat deze perfect past bij uw tuin.

Pergola overkapping breed

Bekijk onze pergola overkappingen

Een pergola overkapping voor iedere situatie

Wanneer u denkt aan een pergola overkapping, denken mensen al gauw dat die alleen bedoeld is om de zon te weren. Maar dat is niet het geval. Naast het creëren van een beschutte plek en het weren van de zon, is hij ook nog eens waterdicht. Zit u dus lekker in de tuin met vrienden of familie en begint het plotseling te regenen? Dan hoeft u niet ineens alles naar binnen te sjouwen, maar alleen even de overkapping van de pergola uit te schuiven. In Nederland is immers niets zo veranderlijk als het weer!

En mocht het weer zo extreem zijn dat u bang bent dat de pergola overkapping schade oploopt, dan is het goed om deze in te schuiven. Op die manier is het harmonicadoek erg stevig en zal er niets mee gebeuren.

Creëer een beschutte plek

Met een pergola overkapping zit u beschut. Dit zorgt voor een knus gevoel, maar brengt ook de nodige privacy met zich mee. Woont u in een drukke woonwijk waar mensen gemakkelijk in elkaars tuin kunnen kijken? U hoeft zich geen zorgen meer te maken over inkijk. Ga in de avond lekker tegen elkaar aanzitten met een glas wijn of laat de kinderen de tijd van hun leven beleven onder de pergola. Wij zijn in staat het harmonicadoek op maat te leveren waardoor u precies het gewenste gedeelte van uw tuin of terras afdekt. En heeft u toch behoefte aan wat zon? Geen enkel probleem, de pergola overkapping is gemakkelijk in te schuiven waardoor de buitenlucht weer zichtbaar wordt. 

Pergola overkapping

Diverse soorten pergola overkappingen

Wanneer u kiest voor een pergola overkapping uit onze eigen productie zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar. We lopen ze met u door.

Verschillende soorten hout 

Voor de pergola’s uit eigen productie kunt u kiezen voor kwaliteit Douglas hout, maar het hout is ook te leveren in geïmpregneerd Europees vurenhout, gedroogd en antraciet gespoten.

De producten worden bij een houtwerk van 9 x 9 geleverd met pergola elementen van 8.5 x 8.5 cm en bij houtwerk van 12 x 12 met pergola elementen van 11.5 x 11.5. Dit zorgt voor een mooiere aansluiting. 

De verschillende harmonicadoeken

U heeft bij de pergola overkappingen uit eigen productie de keuze uit 3 verschillende soorten harmonicadoeken, namelijk:

De waterdichte Garviks Harmonicadoeken. Het waterdichte doek komt ideaal van pas wanneer er een regenbui aankomt. De waterafstotende, waterdichte harmonicadoeken van Garviks zorgen ervoor dat u ook met een grote regenbui droog blijft zitten.

Het HDPE, niet waterdichte Nesling Harmonicadoek. Dit harmonicadoek van Nesling is HDPE. Deze harmonicadoeken bieden tot 95% bescherming tegen schadelijke Uv-straling en geven verkoeling bij warm weer. Ze zijn echter niet waterdicht.

Het HDPE, niet waterdichte Garviks Harmonicadoek. Het Garviks harmonicadoek is bij TUV getest. Deze harmonicadoeken van Garviks filteren UV-licht tot 97%. Ook deze harmonicadoeken zijn niet waterdicht.

Natuurlijk is hier ook een harmonicadoek op maat mogelijk, afgestemd op uw situatie en naar uw wens.

Pergola overkaping in tuin

Een overkapping van Nesling

Wanneer u kiest voor een Nesling overkapping, kunt u alleen kiezen voor het volgende:

  • 8.25 x 8.25 cm Verbindingselementen
  • Een coolfit harmonicadoek
  • Douglas hout. 

Wij komen hem monteren

Vindt u het lastig om een pergola overkapping zelf te installeren in de tuin? Geen enkel probleem. Bij ons werken ervaren medewerkers die in no-time de overkapping klaar hebben voor gebruik. Heeft u nog vragen over ons product of onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op.