Haardhout Beuken ovengedroogd

Haardhout Beuken ovengedroogd

Haardhout Beuken ovengedroogd

Beukenhout ovengedroogd

Beukenhout wat gedroogd is, geeft een hoog rendement. Het natuurlijk drogen van vers beukenhout duurt gemiddeld 2 jaar, vandaar dat wij het hout voor u drogen! Wij drogen het hout in droogkamers tot het vochtpercentage tussen de 14 en 20 procent. Dit zorgt ervoor dat u direct kunt beginnen met stoken. Beukenhout heeft veel voordelen. Beukenhout is een harde houtsoort met een hoog rendement. Beukenhout dat goed brand, brandt traag en spat niet. Beukenhout heeft een zeer duurzame verbranding wat een gunstige invloed heeft op de aanslag in haard en het rookkanaal. Beukenhout brand mooi en rustig.

Eigenschappen

- Harde houtsoort

- Hoog rendement/ Hoge warmte afgifte

- Duurzame verbranding

- Brand traag en spat niet

- Brand mooi en rustig

- Door zeer schone verbranding, gunstige invloed op aanslag in haard en rookkanaal

- Oven droog dus klaar voor gebruik

Beukenhout heeft meerdere voordelen t.o.v. ander houtsoorten, zoals bijvoorbeeld Eikenhout. Eikenhout bevat, ondanks dat het ovengedroogd is, nog altijd tannine. Dit houdt in dat de afvoerpijp sneller wordt vervuild dan bij het stoken van andere houtsoorten.

Beukenhout ovengedroogd

Beukenhout wat gedroogd is, geeft een hoog rendement. Het natuurlijk drogen van vers beukenhout duurt gemiddeld 2 jaar, vandaar dat wij het hout voor u drogen! Wij drogen het hout in droogkamers tot het vochtpercentage tussen de 14 en 20 procent. Dit zorgt ervoor dat u direct kunt...